Składniki:
Daktyle suszone 50 g (10 sztuk)
Mąka kokosowa 12 g (2 łyżeczki)
Nasiona chia 15 g (3 łyżeczki)
Olej kokosowy 5 g (1/2 łyżeczki)
Przyprawa do piernika bez cukru 2 g (pół łyżeczki)
Wiórki kokosowe 24 g (4 łyżki)
Sposób przygotowania:
Daktyle zalać ciepłą wodą i odstawić na około 15 minut.
Wiórki wrzucić na rozgrzaną patelnię (część
zostawić do obtoczenia trufli) i cały czas mieszając
prażyć, aż się zrumienią (uwaga, łatwo je przypalić).
Uprażone wiórki umieścić w malakserze, dodać
daktyle i połowę wody, w której się namaczały oraz
pozostałe składniki. Następnie miksować aż do otrzymania
gładkiej masy. Z masy ulepić równe kulki, obtoczyć
je w pozostałych wiórkach i wstawić do lodówki
aż stwardnieją (około godziny).
Kontakt:
- 663 032 938
mgr inż. Aleksandra Rzepecka
OPINIA PACJENTA: O współpracy z Dietetykiem - mgr inż. Aleksandrą Rzepecka mogę napisać wiele dobrego. Spotkania przebiegały w przyjaznej atmosferze, dzięki której nie można było odczuć jakiegokolwiek skrępowania. Badanie składu ciała wykonane było profesjonalnie a wszystkie współczynniki widoczne na wynikach szczegółowo omówione. Dieta została ułożona ...
Twój komentarz