250g batata
2 ząbki czosnku
1,5 cm korzenia imbiru
100g soczewicy czarnej lub czerwonej
400g passaty pomidorowej
100g wody
10g oleju rzepakowego
5g łyżeczka erytrolu
Garam masala, chili, kumin, curry, sól pieprz, świeża kolendra
30g mleka kokosowego
Soczewicę ugotować zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu (w zależności od rodzaju użytej soczewicy 7-25 minut). Na oleju podsmażyć ok. 5 minut przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone w małą kostkę bataty oraz starty imbir. Następnie dodać passatę i wodę i dusić około 20 minut aż bataty zmiękną, podlewając wodą w razie potrzeby. Dodać wybrane przyprawy i erytrol. Na koniec dodać soczewicę, całość opcjonalnie zblendować, przełożyć do miseczki, ozdobić świeżą kolendrą i opcjonalnie mlekiem kokosowym.
Kontakt:
- 663 032 938
mgr inż. Aleksandra Rzepecka
OPINIA PACJENTA: Pani Aleksandra Rzepecka to cudowna, skromna i pełna ciepła dietetyk, która swoim podejściem zjednuje pacjentów. Zawsze uśmiechnięta i mocno wspierająca swoich podopiecznych w szczególności, gdy przychodzi moment zwątpienia. Dieta przygotowana przez Panią Aleksandrę składa się z bardzo smacznych i zróżnicowanych posiłków, a ...
31.05.2019
Twój komentarz