INFORMACJA | Uprzejmie informujemy że z dniem 31.05.2024 nastąpi zakończenie współpracy sieci poradni DOBRY DIETETYK℠ z Panią Aleksandrą Rzepecką.

mgr inż. Aleksandra Rzepecka
22 Paź

Śliwki pod owsianym crumble

Oto pomysł na satysfakcjonujący i zdrowy deser-owoce pod kruszonką. 

Składniki na 2 porcje

300g (porcja) śliwek
60g (6 łyżek) mąki owsianej
30g (3 łyżki) erytrolu
25g (duża łyżka) masła

Z owoców usunąć pestki, podzielić na połówki i przełożyć do płytkiego naczynia żaroodpornego lub kokilek. Masło rozpuścić i wymieszać z mąką oraz erytrolem. Posypać owoce powstałą kruszonką i zapiekać 25 minut w temperaturze 200 stopni bez przykrycia. Opcjonalnie przyozdobić cynamonem przed podaniem . Można podawać z jogurtem naturalnym.

Twój komentarz




POKAŻ