Składniki:
300g (1/2 średniej) cukinii
100g (1/2 średniej) papryki
100g (10 łyżek) mleka kokosowego z puszki
5g (1 łyżeczka) oliwy z oliwek
2g (kawałek) imbiru
1-3g (do smaku) pasty curry lub przyprawy curry
100g (porcja) tofu lub fileta z kurczaka
50g (1/2 woreczka) ryżu
Tofu lub fileta pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni z oliwą do zarumienienia. Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Dodać do mięsa/tofu i lekko podsmażyć. Następnie dodać mleko kokosowe, starty imbir i curry, wymieszać i dusić do lekkiego zredukowania sosu. Opcjonalnie doprawić wedle uznania. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.
Kaloryczność (przy użyciu tofu): 591 kcal
Kontakt:
- 663 032 938
mgr inż. Aleksandra Rzepecka
OPINIA PACJENTA: Wizyta u Pani Aleksandry przebiegła bardzo mile i sympatycznie. Pani Ola wszystko dokładnie tłumaczy oraz odpowiada na wszystkie pytania z ogromną wiedzą. Dieta jest bardzo dokładnie rozpisana, co pomaga przygotowanie konkretnych dań, które są bardzo smaczne i różnorodne. Polecam Panią Aleksandrę.
01.06.2020
Twój komentarz