INFORMACJA | Uprzejmie informujemy że z dniem 31.05.2024 nastąpi zakończenie współpracy sieci poradni DOBRY DIETETYK℠ z Panią Aleksandrą Rzepecką.

mgr inż. Aleksandra Rzepecka
14 Luty

[WALENTYNKI] Pełne słodyczy serniczki z bakaliami

Wyrażają więcej niż tysiąc słów!

Składniki:

  • budyń w proszku, śmietankowy 20 g (4 łyżeczki)
  • erytrol 40 g (4 łyżki)
  • jajo 50 g (1 sztuka)
  • jogurt naturalny 75 g (pół małego kubka)
  • rodzynki suszone 15 g (pół garści)
  • ser twarogowy chudy mielony 250 g (1 kostka)
  • skórka z pomarańczy 10 g (1 łyżeczki)
  • wanilia - ekstrakt 0,5 g (kilka kropli)

 

Sposób przygotowania

 

Żółtko oddzielić od białka, utrzeć mikserem z erytrolem, dodać ser, jogurt i budyń w proszku.

Całość zmiksować.

Białko ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Wymieszać masę serową z pianą z białek i dodać rodzynki, aromat oraz skórkę pomarańczową.

Masę serową przełożyć do papilotek silikonowych i piec w piekarniku (180 stopni, około 20-30 minut).

Twój komentarz




POKAŻ