INFORMACJA | Uprzejmie informujemy że z dniem 31.05.2024 nastąpi zakończenie współpracy sieci poradni DOBRY DIETETYK℠ z Panią Aleksandrą Rzepecką.

mgr inż. Aleksandra Rzepecka
18 Luty

[DIETĄ W RAKA] Carpaccio z buraka

Wykwintne carpaccio z buraka dostarczy Ci nie tylko witamin, ale też przeciwutleniaczy działających przeciwnowotworowo!

Składniki:

  •  buraki - 3 szt.;
  • ser typu feta - 50 g;
  • garść orzechów włoskich;
  • garść ziaren słonecznika (mogą być prażone);
  • olej lniany - 10 ml (1 łyżka).

Przygotowanie

Buraki gotujemy (lub pieczemy), następnie kroimy na cienkie plasterki. Ser typu feta kroimy w kostkę. Na talerzu układamy plasterki buraka, posypujemy serem, orzechami i nasionami słonecznika. Skrapiamy olejem lnianym.

(Możemy ozdobić rukolą lub bazylią i posypać świeżo zmielonym pieprzem.)

Twój komentarz




POKAŻ