INFORMACJA | Uprzejmie informujemy że z dniem 31.05.2024 nastąpi zakończenie współpracy sieci poradni DOBRY DIETETYK℠ z Panią Aleksandrą Rzepecką.

mgr inż. Aleksandra Rzepecka
09 Luty

Pizza na gotowym spodzie z szynką parmeńską i rukolą

Wypróbuj przepis z okazji Światowego Dnia Pizzy! 😋🍕

 

Potrzebne składniki:

✔️ Spód do pizzy gotowy Gusto Bello (Biedronka) 1 szt. (140g) 396 kcal

✔️ Oregano pół łyżeczki (1,5g) 4 kcal

✔️ Passata pomidorowa 15 łyżeczek (150g) 36 kcal

✔️ Przyprawa Bazylia pół łyżeczki (1,5g) 3 kcal

✔️ Ser mozzarella półtłusty 4 plastry (60g) 152 kcal

✔️ Szynka Parmeńska 2 plastry (20g) 45 kcal

✔️ Pomidorki koktajlowe 1 garść (100g) 26 kcal

✔️ Rukola 1 garść (20g) 3 kcal

 

Sposób przygotowania:

Passatę wymieszać z solą, pieprzem, bazylią, oregano lub ulubionymi ziołami, posmarować spód. Ułożyć plastry sera i szynki. Piec 10 min w temperaturze 200C lub przygotować na gorącej patelni pod przykryciem do rozpuszczenia sera. Wierzch posypać rukolą. Smacznego! 🍕🍕

Twój komentarz




POKAŻ