INFORMACJA | Uprzejmie informujemy że z dniem 31.05.2024 nastąpi zakończenie współpracy sieci poradni DOBRY DIETETYK℠ z Panią Aleksandrą Rzepecką.

mgr inż. Aleksandra Rzepecka
18 Marz

DZIEŃ BEZ MIĘSA 20.03. Przepis na paprykę faszerowaną

Przepis na pyszną paprykę faszerowaną ciecierzycą, pieczarkami i suszonymi pomidorami. 😋🥰 Spróbujcie!

 

Składniki:

✔️3-4 papryki kolorowe

✔️200 g ciecierzycy z puszki lub słoika

✔️1 duża cebula

✔️4 duże pieczarki

✔️200 g passaty pomidorowej

✔️suszone pomidory kilka sztuk

✔️przyprawy

Przygotowanie:

👉Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekaną cebulkę oraz pieczarki i podsmażyć do zarumienienia.

👉Dodać ciecierzyce, suszone pomidory, passatę pomidorową, przyprawy i poddusić.

👉Papryki umyć, przekroić na pół, wydrążyć środek, a następnie faszerować ciecierzycą z dodatkami.

👉Piec około 45 minut w 180 stopniach, do momentu aż papryki będą miękkie (na ostatnie 5 minut włączyć termoobieg).

Twój komentarz




POKAŻ