Składniki:
- Płatki owsiane 5 łyżek, 50 g
- Miód 1,5 łyżeczki, 16 g
- Orzechy nerkowca 5 szt
- Pestki słonecznika 1 łyżeczka, 10g
- Cynamon szczypta
- Jogurt naturalny 3 łyżki, 60g
- Truskawki garść, 70 g
- Maliny 2 szt, ok 20 g
- Pomarańcza, ¼ plasterka, do dekoracji
- Mięta, listek
Prosty przepis w pięciu krokach:
1) Płatki owsiane wymieszać z miodem, pestkami słonecznika, orzechami nerkowca i cynamonem.
2) Piec na blaszcze wyłożonej papierem przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni. Po tym czasie zostawić do ostudzenia.
3) ¾ truskawek zblendować na gładki mus.
4) Następnie przełożyć granolę do miseczki, na nią nałożyć jogurt, mus truskawkowy.
5) Pozostałe truskawki pokroić w plasterki i ułożyć na granoli razem z malinami i plasterkiem
pomarańczy. Ozdobić listkiem mięty.
Smacznego!
Twój komentarz